en

Sanayi gelişiminin hızlandığı 1950'li yıllarda hazır gıda ürünlerinin üretiminde beklenen verimliliğe ulaşılamamıştı; TAMEK, modern üretim teknolojilerinin kullanılmadığı bu dönemde Almanlarla yapılan teknolojik iş birliğiyle beraber kuruldu. Ortağının bir yıl sonra ayrılması ile TAMEK %100 Türk menşeli bir gıda üreticisi olarak sektörde yerini aldı.

TAMEK, Bursa-Karacabey ve Salihli Manisa’da 163 bin m2’lik alana kurulu toplam 205 bin ton kapasiteli tesislerinde yurt içi ve yurt dışı müşterilerine yönelik üretim yapmaktadır. Geniş ürün portföyünde Meyve Suyu, Salça, Konserve, Sos, Reçel, Turşu, Hazır Yemek, Soğuk Kahve ve Soğuk Çay kategorileri bulunan şirket; 300’ün üzerinde farklı çeşit ve ambalaj tipinde ürün üretmekte olup yurt içi faaliyetlerinin yanı sıra çok sayıda ülkeye ihracat yapmaktadır.

İlklerin markası TAMEK; Türkiye'de ilk ketçap, domates suyu, hazır yemek, haşlanmış bakliyat, diyabetik reçel ve çocuk limonatası üreten firmadır. Türkiye’nin ilk teneke kutulu meyve suyunu, katkısız-koruyucu içermeyen konserve ürünlerini üreten ve ilk Crystal Tetrapak ambalajlarını kullanan isim de yine TAMEK’tir.

TAMEK Haziran 2021 tarihinde OYAK Şirketleri bünyesinde dahil olmuştur. OYAK Şirketleri bünyesinde faaliyetlerine hız veren TAMEK, tüketici odaklı bakış açısı ve OYAK’ın yenilikçi vizyonu ile pazara güçlü bir giriş yaptı. OYAK’ın stratejik yatırımlarıyla kurumsal ve organizasyonel anlamda yenilenen şirket; Ar-Ge, ürün geliştirme, insan kaynağı ve organizasyon anlamında köklü bir dönüşüm yaşadı.

MİSYONUMUZ

MİSYONUMUZ

Köklü geçmişimizden aldığımız güçle, paydaşı olduğumuz ekosistemi teknolojinin de desteğiyle sürekli geliştirmek ve güvenilir, lezzetli, hayatı kolaylaştıran katma değerli ürünlerle her mutfakta, her sofrada yer almak. 

VİZYONUMUZ

VİZYONUMUZ

Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğe ilham veren global gıda markası olmak.

KURUMSAL DEĞERLERİMİZ

Ailenin kutsallığını ve sıcaklığını kurumsal seviyede yaşamayı önemseriz.

Çiftçilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüketicilerimiz ile birlikte büyük bir aileyiz. Kurulduğumuz günden bu yana oluşturduğumuz, paylaştığımız değerlerle birlikte anılan, büyüğü ve küçüğü ile arasındaki sevgi ve saygı ilkelerine inanan geniş bir aileyiz. 

İş ahlakı, dürüstlük, şeffaflık ve yasalara saygı vazgeçilmez prensiplerimizdir. 

Geleneklerimizden ve köklerimizden gelen etik duruş ve ahlaki değerlerimizi iş yapışımızın merkezine taşırız. Yasalara uymak, dürüstlük, onur ve başkalarına saygı vazgeçilmezlerimizdir. 

Çalışanlarımız en değerli sermayemizdir.

Çalışanlarımızın fikirlerine değer verir, olgunlaşması ve hayata geçmesi için destekleriz. İçimizdeki yeteneklerin büyümesi ve gelişimi için en ideal ortamı sunarız. Kurumsal girişimciliği her aşamada destekleriz.

Kurumsal vatandaşlık bilinciyle toplumsal sorumluluklarımızı her zaman yerine getiririz.

Yarım asırdan fazla bir süredir üreten ve hizmet sunan bir marka olarak çevreye, yaşadığımız topluma ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımızın farkındayız. İş yapış biçimimiz, sürdürülebilirlik ilkesine bağlıdır. 

TAMEK Kalitesi’ni korumayı ve sürdürmeyi borç biliriz.

1955’den bu yana aynı kalite ve doğallıkta ürünleri tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Ürünlerimiz, iş yapışımız ve çalışanlarımız TAMEK kalite anlayışının bir yansımasıdır. 

Önceki
Sonraki

Kilometre Taşları

false

Türkiye gıda sektörünün öncülerinden TAMEK, 31 Mart 1955 tarihinde, Bursa-Demirtaş'ta kuruldu.

TAMEK, Türk Alman Meyve Ekstreleri Kumpanyası sözcüklerinin baş harflerinden oluşuyor.

Sanayi gelişiminin hızlandığı 1950'li yıllarda, hazır gıda ürünlerinin üretiminde beklenen verimliliğe ulaşılamamıştı. Modern üretim teknolojilerinin kullanılmadığı bu dönemde, Almanlarla yapılan teknolojik işbirliğiyle beraber TAMEK, Mehmet Sipahioğlu tarafından kuruldu. TAMEK'in Alman ortağı bir yıl sonra ayrıldı ve TAMEK %100 Türk menşeli bir gıda üreticisi olarak sektörde yerini aldı.

Önceki
Sonraki

ÜRETİM DEĞERLERİMİZ

Tamek üretim tesislerinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri, Helal - BRC Global Gıda Güvenliği standardına ve İSG ile ilgili yasal mevzuata uygun olarak üretim yapılmaktadır. Tüm süreçlerinde tüm paydaşlara fayda sağlayan, insana, çevreye ve topluma saygı duyan teknolojiler kullanılmaktadır.

Doğanın insanlara armağanı olan hammaddelerin en uygun kalitede en uygun hasat zamanında elde edilmesi için çalışan ziraat mühendislerinden oluşan ekiplerimiz doğru tohum, fide çeşitlerini seçerek sözleşmeli tarım uygulamaları ile son ürün kalitesi için ön koşul olan hammadde kalitesini garanti altına almaktadır.

Tohumundan hasada kadar olan tüm süreçler ziraat mühendislerimiz tarafından izlenmekte ve kontrol altında tutulmaktadır. Hasat edilen meyveler en kısa sürede üretim tesislerimize ulaştırılmaktadır. 

Fabrikaya gelen tüm hammaddeler Kalite Güvence laboratuvarlarımızda test edilmekte, sadece Tamek standartlarına uygunluğu onaylanan hammaddeler üretime alınmaktadır. Uyguladığımız kalite güvence sistemleri ile hammadden sofraya kadar; üretim, depolama, sevkiyat, müşteri memnuniyetini izleyerek ürünlerimizin güvenilirliğini sağlanmaktadır. Test işlemleri gıda mühendisleri kontrolünde, modern ölçüm cihazları ile donatılmış laboratuvarlarımızda yapılmaktadır.

Üretimlerimiz hammaddenin en kısa sürede işleneceği, enerji, hammadde ve ambalaj malzemesi gibi kaynakların kayıpsız kullanılacağı bir planlama ile yapılmaktadır.

Hasat zamanının zirvesinde toplanan meyveler, ileri teknoloji içeren üretim hatlarında preslenerek meyve suları elde edilmekte, koruyucu - katkı maddelerine gerek olmayan, kısa süreli pastörizasyon sistemleri kullanılarak aseptik koşullarda karton kutularda, cam şişelerde ve alüminyum kutularda raf ömrünün sonuna kadar lezzetini koruyacak özelliklerde paketlenmektedir. 

Tamek sadece üretim tesislerinden oluşan bir yapı değil, tarladan sofraya gıda güvenliğini benimseyen bir organizasyondur. Bu yaklaşımla sözleşmeli tarım uygulamalarından elde edilen domates ve biber ürünlerinden salçalar, ketçaplar, kahvaltılık soslar ve diğer sosları üretme yeteneğine sahiptir. 

Bezelye, bamya, fasulye, mısır gibi sağlıklı beslenmenin temeli sebzeleri, hasat sonrası bekletilmeden en kısa sürede katkısız konserve üretim teknolojisi kullanılan hatlarımızda tüketicimize istedikleri her an ulaşabilecekleri lezzetlere dönüştürmekteyiz.

Tüketime hazır yemek konservelerimiz, geleneksel Türk mutfağından esinlenerek, hijyenik üretim tesislerinde, özenle seçilmiş hammaddeler ile üretilerek sofralardaki yerini almaktadır.

Meyvenin en güzel hallerinden biri olan reçel ürünlerimiz de özel olarak geliştirilmiş ekipmanlarla vakum altında düşük kaynama sıcaklığı sağlanarak meyve bütünlüğünü korumaktadır.