ÜRETİM DEĞERLERİMİZ
Tamek üretim tesislerinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri, Helal - BRC Global Gıda Güvenliği standardına ve İSG ile ilgili yasal mevzuata uygun olarak üretim yapılmaktadır. Tüm süreçlerinde tüm paydaşlara fayda sağlayan, insana, çevreye ve topluma saygı duyan teknolojiler kullanılmaktadır.
Doğanın insanlara armağanı olan hammaddelerin en uygun kalitede en uygun hasat zamanında elde edilmesi için çalışan ziraat mühendislerinden oluşan ekiplerimiz doğru tohum, fide çeşitlerini seçerek sözleşmeli tarım uygulamaları ile son ürün kalitesi için ön koşul olan hammadde kalitesini garanti altına almaktadır.
Tohumundan hasada kadar olan tüm süreçler ziraat mühendislerimiz tarafından izlenmekte ve kontrol altında tutulmaktadır. Hasat edilen meyveler en kısa sürede üretim tesislerimize ulaştırılmaktadır.
Fabrikaya gelen tüm hammaddeler Kalite Güvence laboratuvarlarımızda test edilmekte, sadece Tamek standartlarına uygunluğu onaylanan hammaddeler üretime alınmaktadır. Uyguladığımız kalite güvence sistemleri ile hammadden sofraya kadar; üretim, depolama, sevkiyat, müşteri memnuniyetini izleyerek ürünlerimizin güvenilirliğini sağlanmaktadır. Test işlemleri gıda mühendisleri kontrolünde, modern ölçüm cihazları ile donatılmış laboratuvarlarımızda yapılmaktadır.
Üretimlerimiz hammaddenin en kısa sürede işleneceği, enerji, hammadde ve ambalaj malzemesi gibi kaynakların kayıpsız kullanılacağı bir planlama ile yapılmaktadır.
Hasat zamanının zirvesinde toplanan meyveler, ileri teknoloji içeren üretim hatlarında preslenerek meyve suları elde edilmekte, koruyucu - katkı maddelerine gerek olmayan, kısa süreli pastörizasyon sistemleri kullanılarak aseptik koşullarda karton kutularda, cam şişelerde ve alüminyum kutularda raf ömrünün sonuna kadar lezzetini koruyacak özelliklerde paketlenmektedir.
Tamek sadece üretim tesislerinden oluşan bir yapı değil, tarladan sofraya gıda güvenliğini benimseyen bir organizasyondur. Bu yaklaşımla sözleşmeli tarım uygulamalarından elde edilen domates ve biber ürünlerinden salçalar, ketçaplar, kahvaltılık soslar ve diğer sosları üretme yeteneğine sahiptir.
Bezelye, bamya, fasulye, mısır gibi sağlıklı beslenmenin temeli sebzeleri, hasat sonrası bekletilmeden en kısa sürede katkısız konserve üretim teknolojisi kullanılan hatlarımızda tüketicimize istedikleri her an ulaşabilecekleri lezzetlere dönüştürmekteyiz.
Tüketime hazır yemek konservelerimiz, geleneksel Türk mutfağından esinlenerek, hijyenik üretim tesislerinde, özenle seçilmiş hammaddeler ile üretilerek sofralardaki yerini almaktadır.
Meyvenin en güzel hallerinden biri olan reçel ürünlerimiz de özel olarak geliştirilmiş ekipmanlarla vakum altında düşük kaynama sıcaklığı sağlanarak meyve bütünlüğünü korumaktadır.